Een extra kamer aan de woning

Project: Particuliere tuin
Locatie: Deurne, Antwerpen
Uitgevoerd: Voorjaar 2022

Sterke degelijke materialen met een kleine voetafdruk

De voorkeur van de klant ging naar een degelijk houten terras dat toch toestaat dat regenwater kan infiltreren in de bodem. Doorgaans denken we dan direct aan tropisch hardhout, maar daar zijn we bij The Lung Project van afgestapt. Er zijn immers voldoende alternatieven voorhanden, het was alleen een kwestie van de juiste materiaalkeuze te bepalen.
Bij dit terras heeft de klant op ons aanraden, gekozen voor Bamboe terrasplanken. Bamboe is een plant die heel snel groeit en overal kan geteeld worden. Het resultaat na bewerking, zijn zware harde planken die zelfs nog sterker zijn dan tropisch hardhout. Ze worden in-geolied na de productie, dit geeft de mooie warme kleur die je ook bij hardhouten terrassen ziet. Als je het verder niet behandelt, zal het een grijze tint aannemen, wens je dat niet, dan kan je ervoor kiezen de planken jaarlijks in te oliën.

Soortenrijke beplanting zorgt elke maand voor een nieuwe beleving

Naar beplanting toe, wenste de klant een omkadering met veel groen en bloemkleuren. De beplanting is nog jong, maar deze zomer zal het resultaat een zeer diverse plantenmix van vaste planten, bloembollen en klimplanten zijn, daar de oppervlakte te beperkt is om te werken met bomen en struiken. Een beperkte oppervlakte is geen probleem: we kunnen immers verticaal ook met groen werken en zo als het ware de buitenruimte een groen cachet geven!
Door een combinatie te maken met groenblijvende vaste planten, klimplanten en verschillende soorten die afwisselend bloeien, evolueert de tuin gans het jaar.

Kunst

Eenvoud siert, een paneel, gemonteerd tegen de tuinmuur in Cor-tenstaal en in de aangrenzende patio een plantenbak in het zelfde materiaal, zorgt voor extra cachet maar zonder overdaad te veroorzaken.

De palen dienen als klimhulp voor de klimplanten en doen tevens dienst om de lichtslinger door de tuin te leiden.










Tuinverlichting

Als je in de winter ‘s avonds naar buiten kijkt, dan kijk je vaak in een donkere leegte. 1 klein eenvoudig spotje gericht op een boom of een kunstwerk, geeft al gauw een andere sfeer en betrekt uw buitenruimte ook in de donkere maanden bij uw woning.
Met een lichtslinger creëren we op eenvoudige wijze sfeer en toch nog voldoende licht om buiten te tafelen, een boek te lezen, etc …

Wilt u ook zo een extra kamer aan uw woning? Kijk gerust verder op onze site en overtuig jezelf!





Neem zeker ook contact op met ons, voor een vrijblijvende kennismaking.