Een patiogevoel op bureau

bedrijfstuin.JPG

Ontdek de veelzijdigheid van een binnenkoer

Profiel van de klant
Erkend ingenieursbureau in de stadsomgeving, gefocust op duurzaamheid en energie-efficiëntie

Verlanglijst van de klant
- een ontwerp dat originaliteit, functionaliteit en zakelijkheid verenigt
- een duurzame, energie-efficiëntie constructie
- interactie tussen techniek en architectuur, binnen- en buitenruimtes
- een groene ademruimte voor medewerkers en klanten

Samenwerkende partners
Stramien

Een klare kijk

De klant zoekt een persoonlijke en creatieve invulling voor een ongebruikte binnenkoer. Samen tasten we af welke functies de binnenkoer kan en moet hebben en hoe we functionaliteit verzoenen met esthetiek. We brengen de waarden van de klant in kaart en vatten de sfeer die heerst in het bureau. Met strakke afspraken, een uitgewerkte agenda en een klare kijk tekenen we een veelzijdig ontwerp uit.

Een veelzijdig ontwerp

De binnenkoer moet de medewerkers een groene rustplek bieden en tegelijkertijd aan het bureau, naar klanten toe, een professioneel cachet bezorgen.

Ze moet gemakkelijk zijn in onderhoud, functioneel ingericht en harmonieus inspelen op de rest van het gebouw, binnen zowel als buiten. Techniek en architectuur moeten samenvloeien.

Duurzaamheid centraal

groendak-groengevel-klimplant.jpg

Duurzaamheid staat centraal. Natuurlijke energie optimaal benutten, vormt een hoofdvereiste. Die eis beïnvloedt onze materiaalkeuze en verklaart tegelijkertijd onze aandacht voor natuurlijke hulpbronnen. Daarom verharden we de vloer op basis van gerecycleerd blauw glas. Met een wijnrank en groendaken zetten we in op energie-efficiëntie.

De wijnrank die vanaf de binnenkoer opklimt naar het dak doet dienst als natuurlijke zonwering tijdens de hete zomermaanden. ‘s Winters verliest de rank zijn bladeren wat in het gebouw zonnewinst oplevert.

Op regenachtige dagen speelt de glazen vloer verharding haar troeven uit. De vele druppels neerslag vormen als het ware een kleine oase, wat een gevoel van “rust” opwekt.
De groendaken vangen die neerslag op. Zo verminderen ze de belasting van de stadsriolering en bewateren ze surplus de aanpalende planten. De daken voorzien het gebouw tegelijk van een extra, natuurlijke isolatielaag.

Een interagerend geheel

De klant verlangt een origineel ontwerp met interactie tussen binnen en buiten, tussen techniek en gebouw.  Door te spelen met kleur, maken we die interactie waar.

bedrijfstuin-klimplant-groengevel.JPG

De Blauwe Regen, het blauwe vloertapijt en de blauw- grijze muren bezorgen de binnenkoer een blauwe toets. Dezelfde toets treffen we ook binnen meermaals aan. Het speelse blauw benadrukt bovendien de eenvoudige architectuur van het gebouw. Het breekt het zachte grijs van de gevel en geeft het bureau een frisse, moderne én professionele uitstraling.

De Blauwe Regen verweeft zich met kabels. Ook dat zorgt voor interactie. De kabels vertrekken vanaf de binnenkoer naar de hoogste etage. Ze breken het lunchgedeelte en de vergaderzone in het bureau optisch op, en creëren tegelijk verbinding met het gebouw. Zo krijgt het geheel een extra dimensie zodat de buitenruimte multifunctioneel worden ingezet. Tegelijk creëren de kabels verbinding met het gebouw, wat het geheel een dynamische dimensie geeft!

De avondzon zorgt voor een extra plus. Haar reflectie op de roze gekleurde binnengang vertaalt zich in een rood-oranje gloed uit het raam. Prachtig hoe die gloed afstraalt op het blauwe tapijt buiten!

Patiogevoel op het werk

Een groene rustplek voor de medewerkers. Wat extra ademruimte voor klanten. Ook dat staat prio. Met frisse stoelen, kriskras verspreid, en de wijnrank wekken we een patiogevoel op in het bureau. Dankzij de kabels met Blauwe Regen vormen reflectiemomenten of lunchpauzes op de binnenkoer niet gauw een gevaar voor het werkritme binnen, noch voor het concentratiepeil op vergaderingen. Op langere dagen speelt de rood-oranje avondgloed zijn troeven uit. Ideale stemming gegarandeerd!

Ook een patiogevoel creëren op het werk? Benieuwd hoe je met jouw buitenruimte medewerkers en klanten goed gezind kan stemmen? Of wil je andere “urban greenification” projecten ontdekken? Contacteer The Lung Project.